2012. november 2., péntek

Zabkása

Klasszikus reggelinek való étel, melyet jól variálhatunk ízlés és idény szerint.



Hozzávalók 1 személyre
1,5-2 dl zabpehely (tetszés szerint apró vagy nagy szemű)
ugyanennyi tej (normál vagy növényi, ki milyet szeret/fogyaszthat)
ugyanennyi víz
őrölt fahéj (elhagyható)
csipet só
méz ízlés szerint
friss gyümölcs vagy dzsem

Elkészítése
Kis lábasba öntjük a zabpelyhet, a tejet és a vizet (ebben a sorrendben célszerű kimérni ugyanazzal a pohárral/bögrével), beleszórjuk a fűszereket, és összefőzzük. Eleinte nem szükséges foglalkozni vele, aztán a forráspont közelében már érdemes kevergetni, majd mérsékelni alatta a lángot. Egy-két percnyi forralás után elzárjuk alatta a lángot, és lefedve pihentetjük néhány percig, ezalatt sűrűsödik még. Tányérba öntjük, és miután ehetőre hűlt, kevés mézet csorgatunk rá. Tetszőleges idénygyümölccsel vagy dzsemmel fogyasztjuk (a mézezésnél mindenképpen vegyük figyelembe ezek édességét is).


Ajánlatom hozzá a Jó egészséget! webáruház kínálatából
Zabpehely
Lágy zabpehely
Mézek, lekvárok


A recept Dulmina tündérkonyhája című blogomban jelent meg először.  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése