2012. november 14., szerda

Amarantkaviár

Ez a szendvicskrém első ránézésre olyan, mint a kaviár, de sokkal olcsóbb és vegetáriánusok is fogyaszthatják.


Hozzávalók
3,5 dl rostos, de a magokat nem tartalmazó paradicsomlé
25 dkg amarantmag
1 kávéskanál só
1 teáskanál pirospaprika
1 evőkanál hidegen sajtolt olaj

Elkészítése
Szűrőben megmossuk az amarantot, és beleszórjuk a paradicsomlébe. Felforraljuk, majd kis lángon, fedő alatt puhára főzzük (kb. 20 perc), miután kész, lefedve állni hagyjuk. Mikor langyosra hűlt, belekeverjük a fűszereket és az olajat. Barna kenyérrel vagy pirítóssal tálaljuk. Lisztérzékenyek gluténmentes pékáruval vagy zöldséggel fogyasszák.


Ajánlatom hozzá a Jó egészséget! webáruház kínálatából
Klorofill bio amarantmag 250 g
Himalája só őrlőben 100 g


A recept Dulmina tündérkonyhája című blogomban jelent meg először.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése