2012. november 13., kedd

"Pásztortarhonya" hajdinából

A hagyományos pásztortarhonyához hasonló egytálétel, melyben a száraztészta helyett hajdina van, így a tojást és a lisztet mellőző speciális étrendekbe is beilleszthető.



Hozzávalók 3-4 személyre
1 bögre (2,5 dl) hajdina
2 evőkanál olaj
kb. 1/2 kg krumpli
1 üveg (7-8 dl) natúr lecsó
kb. 2 bögre víz
1 evőkanál natúr vegamix
1 evőkanál őrölt pirospaprika
1 evőkanál sós paprikakrém
só ízlés szerint, ha szükséges
természetes füstaroma (ha van - nagyon illik hozzá, de külön emiatt biztos nem vennék)

Elkészítése
A hajdinát szűrőbe rakva meleg vízben alaposan átmossuk, majd lecsepegtetjük. A krumplit meghámozzuk és kis kockákra vágjuk. Vastag aljú edényben, amiben majd az egész étel elfér, felmelegítjük az olajat, és kevergetve átpirítjuk rajta a hajdinát (pár perc). Hozzáöntjük a lecsót, plusz annyi vizet, hogy kényelmesen ellepje (úgy számítsuk, hogy két bögre vizet beszív a hajdina, mire megfő, a többi az étel levét szaporítja). Beleszórjuk a fűszereket is, és összekeverjük. Miután felforrt, kis lángon, lefedve addig főzzük, míg a krumpli és a hajdina megpuhul (25-30 perc). Végül sózzuk, ha szükséges, valamint a füstaromával ízesítjük, ha akarjuk.


Ajánlatom hozzá a Jó egészséget! webáruház kínálatából
Hajdina (hántolt, pirított)
Natúr vegamix 250 g
Himalája finomsó 1 kg


A recept Dulmina tündérkonyhája című blogomban jelent meg először.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése