2012. november 16., péntek

Tomango paradicsomos káposztája

Tartalmas, harmonikus ízű fogás, nagyon illik bele a mogyoró és az olívaolaj. Nagy mennyiség, de újramelegítve is finom, csak a színéből veszít, ez azonban kevés pirospaprika hozzáadásával könnyen orvosolható.



Hozzávalók 6 személyre

1 közepes fej káposzta (kb. 1 kg)
1,5 l víz
2 teáskanál só
1 teáskanál szárított bazsalikom
1 teáskanál szárított oregánó
7 dl paradicsomlé
10 dkg darált földimogyoró
a rizshez:
2 evőkanál olaj
1 bögre barna rizs (25 dkg)
2 bögre víz
1 teáskanál natúr vegamix

a tálaláshoz:
extra szűz olívaolaj

Elkészítése

Kettévágjuk a káposztát, és késsel vékony szeletekre "faragjuk".

Nagy (4-5 literes) fazékban odatesszük főni a vízzel és a fűszerekkel (lefedve; mikor felforrt, mérsékeljük a lángot). Forrás után 20 perccel hozzáöntjük a paradicsomlét is, és még kb. 30 percig főzzük (kis lángon, lefedve).

Közben egy másik edényben megpároljuk a rizst.

Amikor megpuhult a káposzta, levesszük a tűzről, és hozzákeverjük a rizst meg a mogyorót.

Tálaláskor ki-ki megcsorgathatja az adagját egy-egy kanál olívaolajjal.

 
Ajánlatom hozzá a Jó egészséget! webáruház kínálatából
Barna rizs 500 g
Mogyorópehely 200 g
Lakhsmy fűszer - morzsolt oregánó, 20 g
Natúr vegamix 250 g
Himalája étkezési kristálysó 1 kg


Forrás: A tél ízei című vegán szakácskönyv
Az írás Dulmina tündérkonyhája című blogomban jelent meg először.  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése