2012. november 6., kedd

Vajkrém pirított magvakkal

Sokkal kiadósabb és ízletesebb így egy csomag vaj!



Hozzávalók
10 dkg teavaj
10 dkg hántolt napraforgómag
10 dkg szezámmag
1,5 dl víz
1 nagy csokor friss vagy 1 nagy marék szárított petrezselyemzöld
1 csapott kávéskanál só

Elkészítése
Felforrósított serpenyőben, zsiradék nélkül, folyamatos kevergetés mellett megpirítjuk a napraforgómagot, aztán külön a szezámmagot. Hőálló edénybe borítjuk és megvárjuk, míg kihűl, majd kávédarálóval megőröljük. Megolvasztjuk a vajat, és hozzákeverjük a többi összetevőt. Legalább fél órára betesszük a hűtőbe, hogy kenhető állagúra szilárduljon. Kenyérrel vagy péksüteménnyel és friss zöldséggel vagy savanyúsággal tálaljuk.

Tipp
Más olajos magvakkal is készíthetjük, például tökmaggal, lenmaggal stb.


Ajánlatom hozzá a Jó egészséget! webáruház kínálatából
Napraforgó, hántolt 500 g
Szezámmag 500 g
Pirított tökmag 250 g


A recept Dulmina tündérkonyhája című blogomban jelent meg először.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése