2012. november 12., hétfő

Paradicsomos vöröslencse-leves

Könnyen, gyorsan elkészíthető, tartalmas őszi-téli leves vörös lencséből.



 Hozzávalók 4-6 személyre

20 dkg vörös lencse
1 fej vöröshagyma
2 evőkanál olaj
1 liter víz
1 teáskanál VegaNatura ételízesítő
4 dl hámozottparadicsom-befőtt (vagy egy 400 g-os konzerv)
1 evőkanál (bazsalikomos) balzsamecet
1 marék friss bazsalikomlevél (vagy 1 teáskanál szárított)
5-6 szem zöld bors
a tálaláshoz:
Graham-kenyér

Elkészítése

Megtisztítjuk és apróra vágjuk a hagymát, és üvegesre pároljuk a fölmelegített olajon. Hozzátesszük a megmosott, leszűrt lencsét, majd néhány keverés után felöntjük a vízzel, beleszórjuk az ételízesítőt, felforraljuk, majd kis lángon, lefedve addig főzzük, míg a lencse majdnem puha lesz (kb. 10 perc, figyeljünk oda, mert hirtelen péppé tud főni). Hozzáöntjük az összevágott paradicsomot, ízesítjük a balzsamecettel, az összevágott bazsalikommal, valamint sóval és törött borssal. Egyet fő, és kész. Graham-kenyérrel tálaljuk.


Ajánlatom hozzá a Jó egészséget! webáruház kínálatából
Vörös lencse 500 g
VegaNatura ételízesítő 500 g
Himalája étkezési kristálysó 1 kg


Forrás: Hegyi Barbara: Abraka babra. Monológok a konyhámból
Az írás Dulmina tündérkonyhája című blogomban jelent meg először.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése