2012. november 7., szerda

Héjában sült krumpli

Dolgos hétköznapokon gyakran eszünk ilyet vacsorára, hiszen minimális munkával elkészíthető, de laktató és ízletes étel. A legolcsóbb, apró krumpliból a legjobb készíteni, mert ez hamarabb megsül és ilyen állapotában már megtisztítani is könnyű.




Hozzávalók 4 személyre

kb. 2 kg krumpli; minél apróbb, annál jobb

a tálaláshoz:
hidegen sajtolt napraforgóolaj
natúr vegamix vagy veganatura ételízesítő
őrölt paprika


Elkészítése
Nagy tepsire rakjuk a krumplit, sűrűn, de csak egy rétegben. 180 fokon légkeveréssel (vagy 200 fokon normál fokozaton) 50-60 percig sütjük (nem szükséges előzetesen fölmelegíteni a sütőt). Akkor kész, ha már könnyen járja a villa. Fazékba szedjük, lefedjük, és kicsit állni hagyjuk a saját gőzében - így még könnyebben lehúzhatjuk utána a héját.
Tálaláskor a felsorolt ízesítőket adjuk mellé. Lehet megcsorgatni az olajjal és megszórni a fűszerekkel, vagy kávéscsészében belekeverni az olajba a fűszereket, és ebbe mártogatni a krumplifalatkákat.


Tippek

Őszi-téli időszakban tököt is süthetünk a krumpli mellett, így kétféle finomságunk lesz egyszerre. A tök valamivel több sütést igényel, így amikor kész a krumpli, azt leszedjük egy fazékba, a tököt pedig még visszatesszük 20 fokkal magasabb hőmérsékleten 10-15 percre.

A maradék krumplit ha nincs kedvünk hidegen elfogyasztani, akkor felszeletelve némi zsiradékon enyhén megpiríthatjuk, lereszelve krumplilepényt süthetünk belőle, vagy szintén lereszelve belegyúrhatjuk valamilyen kelt tésztába.


Ajánlatom hozzá a Jó egészséget! webáruház kínálatából
Natúr vegamix 250 g

VegaNatura ételízesítő 250 g
Himalája só őrlőben 100 g


A recept Dulmina tündérkonyhája című blogomban jelent meg először. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése