Hozzávalók 20-24 darabhoz
(1 bögre = 240 ml, a
kenyérsütőgép mérőpohara)
10 dkg puha vaj
1/3 bögre barna cukor
1 teáskanál vaníliakivonat
2/3 bögre háromgabonás
kenyérpor vagy teljes kiőrlésű liszt
1/4 bögre cukrozatlan kakaópor
1/2 teáskanál
szódabikarbóna
1/4 teáskanál só
4 dkg jó minőségű
étcsokoládé
1/4 bögre pehelykeverék vagy
tetszőleges gabonapehely
Elkészítése
Gőz fölött megpuhítjuk a
vajat, majd összekeverjük a barna cukorral és a vanília kivonattal. Hozzáadjuk
a következő négy összetevőt, és ezeket is alaposan eloszlatjuk benne. Végül beledolgozzuk
az apróra vágott csokoládét és a pehelykeveréket is. Diónál valamivel kisebb
csomókat gyurmázunk belőle (gömbölygetni nem lehet, mert szétesik, de marokban
összenyomva egybetapad), és szilikon sütőlappal bélelt tepsire sorakoztatjuk,
majd kilapítjuk őket. 150 fokra melegített sütőben 15 percig sütjük. Akkor
kész, amikor láthatóan repedezik a teteje. A sütőlemezen hagyjuk hűlni, csak
megszilárdulás után szedjük le. A sütés vége felé érdemes nagyon odafigyelni, mert
könnyen megéghet!
Ajánlatom hozzá a Jó egészséget! webáruház kínálatából
Biopont bio búzaliszt, teljes kiőrlésű, 1 kg
Háromgabonás kenyérliszt 500 g
Biopont bio kakaópor 200 g
Biopont bio nádcukor, barna, 500 g
Pehelykeverék 4 gabonás, 500 g
A recept Dulmina tündérkonyhája című blogomban jelent meg először.
Biopont bio búzaliszt, teljes kiőrlésű, 1 kg
Háromgabonás kenyérliszt 500 g
Biopont bio kakaópor 200 g
Biopont bio nádcukor, barna, 500 g
Pehelykeverék 4 gabonás, 500 g
A recept Dulmina tündérkonyhája című blogomban jelent meg először.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése