2012. november 8., csütörtök

Étcsokoládés tallér

Finom omlós, intenzíven csokis, de nem töményen édes kekszek, amiknek ráadásul fantasztikus illata van… Ki kér?



Hozzávalók 20-24 darabhoz
(1 bögre = 240 ml, a kenyérsütőgép mérőpohara)
10 dkg puha vaj
1/3 bögre barna cukor
1 teáskanál vaníliakivonat
2/3 bögre háromgabonás kenyérpor vagy teljes kiőrlésű liszt
1/4 bögre cukrozatlan kakaópor
1/2 teáskanál szódabikarbóna
1/4 teáskanál só
4 dkg jó minőségű étcsokoládé
1/4 bögre pehelykeverék vagy tetszőleges gabonapehely

Elkészítése
Gőz fölött megpuhítjuk a vajat, majd összekeverjük a barna cukorral és a vanília kivonattal. Hozzáadjuk a következő négy összetevőt, és ezeket is alaposan eloszlatjuk benne. Végül beledolgozzuk az apróra vágott csokoládét és a pehelykeveréket is. Diónál valamivel kisebb csomókat gyurmázunk belőle (gömbölygetni nem lehet, mert szétesik, de marokban összenyomva egybetapad), és szilikon sütőlappal bélelt tepsire sorakoztatjuk, majd kilapítjuk őket. 150 fokra melegített sütőben 15 percig sütjük. Akkor kész, amikor láthatóan repedezik a teteje. A sütőlemezen hagyjuk hűlni, csak megszilárdulás után szedjük le. A sütés vége felé érdemes nagyon odafigyelni, mert könnyen megéghet!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése