2012. október 25., csütörtök

Tündér almás

Ősztől tavaszig ez a tápláló és laktató étel az egyik kedvenc reggelink.



Hozzávalók személyenként
3 közepes alma
2 marék gyümölcsös müzli (vagy natúr gabonapehely + mazsola)
1/2 marék dióbél
méz ízlés szerint

Elkészítése
Négybe vágjuk az almákat, és a magház eltávolítása után kireszeljük a darabokat a héjukból. Lehet mindet nagyra (tökreszelőn), vagy két almát nagyra, egyet meg apróra (sajtreszelőn). Hozzákeverünk kevés mézet, majd annyi müzlit, amennyit átnedvesít az alma. Végül megszórjuk durvára vágott dióval, és ízlés szerint további mézet csorgathatunk rá. Fogyaszthatjuk azonnal, vagy hagyhatjuk kicsit puhulni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése