2012. október 21., vasárnap

Köleskörözött

Ez a szendvicskrém ízében kísértetiesen hasonlít a túróból készült körözöttre, ám azok is nyugodtan fogyaszthatják, akik valamilyen okból kerülik a tejet és a tejtermékeket.



Hozzávalók
1 dl köles
4 dl víz

(őrölt) köménymag
pirospaprika
1 evőkanál olaj
1 teáskanál citromlé
1 fej hagyma

Elkészítése
Négyszeres mennyiségű vízben időnként megkeverve puhára főzzük a kölest körülbelül 15 perc alatt. Kihűlés után hozzákeverjük a fűszereket, az olajat és az apróra vágott vagy lereszelt hagymát. Barna kenyérre kenve tálaljuk, hagymakarikákkal vagy friss idényzöldséggel, illetve télen savanyúsággal vagy csírával. Lisztérzékenyek gluténmentes pékáruval vagy kenyér nélkül, több zöldséggel fogyasszák!

Tipp
A szottyosra főzött köles kevés citromlével ízesítve sokoldalúan használható hamis túróként. Érdemes kipróbálni ezt az alapot nem csak a körözött fűszerezésével, hanem másféle - akár édes - túrókrémek ízesítőivel is.


Ajánlatom hozzá a Jó egészséget! webáruház kínálatából
Natura hántolt köles
Himalája só őrlőben 100 g


A recept Dulmina tündérkonyhája című blogomban jelent meg először.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése