Sokkal kiadósabb és ízletesebb így egy csomag vaj!
Hozzávalók
10 dkg teavaj
10 dkg hántolt napraforgómag
10 dkg szezámmag
1,5 dl víz
1 nagy csokor friss vagy 1 nagy marék szárított petrezselyemzöld
1 csapott kávéskanál só
Elkészítése
Felforrósított serpenyőben, zsiradék nélkül, folyamatos kevergetés
mellett megpirítjuk a napraforgómagot, aztán külön a szezámmagot. Hőálló
edénybe borítjuk és megvárjuk, míg kihűl, majd kávédarálóval
megőröljük. Megolvasztjuk a vajat, és hozzákeverjük a többi összetevőt.
Legalább fél órára betesszük a hűtőbe, hogy kenhető állagúra
szilárduljon. Kenyérrel vagy péksüteménnyel és friss zöldséggel vagy
savanyúsággal tálaljuk.
Tipp
Más olajos magvakkal is készíthetjük, például tökmaggal, lenmaggal stb.
Ajánlatom hozzá a Jó egészséget! webáruház kínálatából
Napraforgó, hántolt 500 g
Szezámmag 500 g
Pirított tökmag 250 g
A recept Dulmina tündérkonyhája című blogomban jelent meg először.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése