kb. 3/4 kg krumpli
kb. 3/4 kg egyéb
zöldség vegyesen, például: répa, petrezselyemgyökér, kelkáposzta, gomba stb.
3-4 evőkanál olaj
1 üveg (720 ml)
natúr lecsó
1/2 üveg (2,5 dl) sör
összesen 3
félmaréknyi árpagyöngy / barna lencse / hajdina / sárgaborsó (akár vegyesen is) (lisztérzékenyek gluténmenteseket válasszanak!)
2 teáskanál só
frissen darált tarkabors
1 evőkanál őrölt
pirospaprika
1 szárított csípős
paprika (elhagyható)
1 kávéskanál őrölt
gyömbér
1 csokor petrezselyemzöld
Elkészítése
Meghámozzuk és feldaraboljuk a zöldségféléket. Nagy fazékban felmelegítjük az olajat, majd kevergetve átpirítjuk rajta az előkészített zöldséget. Hozzáadjuk a lecsót, a sört, valamint annyi vizet, hogy éppen ellepje. Ekkor kerülnek bele a levesbetétnek szánt magok is, valamint a különféle fűszerek. Miután felforrt, kis lángon, lefedve készre főzzük (a krumplit és a magokat érdemes ellenőrizni; úgy jó, ha a zöldségek még haraphatóak, és a magok is puhulnak még valamicskét a tálalásig). A tűz elzárása után belekeverjük az összetépett petrezselyemzöldet, és még pár percig állni hagyjuk a fedő alatt.
Ajánlatom hozzá a Jó egészséget! webáruház kínálatából
Hántolt árpa, pirított, 500 g
Hajdina, natúr, 500 g
Lakhsmy fűszer - gyömbér, őrölt, 30 g
Himalája étkezési kristálysó 1 kg
A recept Dulmina tündérkonyhája című blogomban jelent meg először.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése