Ennek az egytálételnek az elkészítése kiváló lehetőség egy kis maradék, szikkadt kenyér felhasználására.
Hozzávalók 2 személyre
25-30 dkg szikkadt barna vagy Graham-kenyér
1 üveg (4 dl) nem túl édes körtebefőtt (vagy szezonban 3-4 körte és a befőttlé helyett víz)
2+1 evőkanál olaj
1 teáskanál szárított rozmaring, mozsárban összetörve
1 csapott kávéskanál só
2 marék dióbél
Elkészítése
Kisebb falatnyi kockákra vágjuk a kenyeret, majd összekeverjük a
befőtt levével, hogy mindenütt enyhén megnedvesítse. Hozzádaraboljuk a
körtét is, belecsorgatjuk az olajat és beleszórjuk a fűszereket, majd
további keveréssel eloszlatjuk benne mindezeket. Közepes méretű (25*30
cm), vékonyan kiolajozott tepsibe terítjük, majd megszórjuk a durvára
vágott dióval. 200 fokon addig sütjük, míg megpirul a teteje (kb. 20
perc). Melegen tálaljuk.
Ajánlatom hozzá a Jó egészséget! webáruház kínálatából
Lakhsmy fűszer - morzsolt rozmaring, 20 g
Himalája só őrlőben, 100 g
Az ötletadó receptet az Ízek és Érzések magazin 2010-es karácsonyi különszámában találtam.
Az írás Dulmina tündérkonyhája című blogomban jelent meg először.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése