Hozzávalók 6 személyre
1 közepes fej káposzta (kb. 1 kg)
1,5 l víz
2 teáskanál só
1 teáskanál szárított bazsalikom
1 teáskanál szárított oregánó
7 dl paradicsomlé
10 dkg darált földimogyoró
a rizshez:
2 evőkanál olaj
1 bögre barna rizs (25 dkg)
2 bögre víz
1 teáskanál natúr vegamix
2 evőkanál olaj
1 bögre barna rizs (25 dkg)
2 bögre víz
1 teáskanál natúr vegamix
a tálaláshoz:
extra szűz olívaolaj
Elkészítése
Kettévágjuk a káposztát, és késsel vékony szeletekre "faragjuk".
Nagy (4-5 literes) fazékban odatesszük főni a vízzel és a fűszerekkel (lefedve; mikor felforrt, mérsékeljük a lángot). Forrás után 20 perccel hozzáöntjük a paradicsomlét is, és még kb. 30 percig főzzük (kis lángon, lefedve).
Közben egy másik edényben megpároljuk a rizst.
Amikor megpuhult a káposzta, levesszük a tűzről, és hozzákeverjük a rizst meg a mogyorót.
Tálaláskor ki-ki megcsorgathatja az adagját egy-egy kanál olívaolajjal.
Forrás: A tél ízei című vegán szakácskönyv
Az írás Dulmina tündérkonyhája című blogomban jelent meg először.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése