kb. 2 kg krumpli; minél apróbb, annál jobb
a tálaláshoz:
hidegen sajtolt
napraforgóolaj
natúr vegamix vagy
veganatura ételízesítő
őrölt paprika
só
Elkészítése
Nagy tepsire rakjuk a
krumplit, sűrűn, de csak egy rétegben. 180 fokon légkeveréssel (vagy 200 fokon normál fokozaton) 50-60 percig sütjük (nem
szükséges előzetesen fölmelegíteni a sütőt). Akkor kész, ha már könnyen járja a
villa. Fazékba szedjük, lefedjük, és kicsit állni hagyjuk a saját gőzében - így még könnyebben lehúzhatjuk utána a héját.
Tálaláskor a felsorolt
ízesítőket adjuk mellé. Lehet megcsorgatni az olajjal és megszórni a
fűszerekkel, vagy kávéscsészében belekeverni az olajba a fűszereket, és ebbe
mártogatni a krumplifalatkákat.
Tippek
Őszi-téli időszakban tököt is süthetünk a krumpli mellett, így kétféle finomságunk lesz egyszerre. A tök valamivel több sütést igényel, így amikor kész a krumpli, azt leszedjük egy fazékba, a tököt pedig még visszatesszük 20 fokkal magasabb hőmérsékleten 10-15 percre.
A maradék krumplit ha nincs kedvünk hidegen elfogyasztani, akkor felszeletelve némi zsiradékon enyhén megpiríthatjuk, lereszelve krumplilepényt süthetünk belőle, vagy szintén lereszelve belegyúrhatjuk valamilyen kelt tésztába.
Ajánlatom hozzá a Jó egészséget! webáruház kínálatából
Natúr vegamix 250 g
VegaNatura ételízesítő 250 g
Himalája só őrlőben 100 g
A recept Dulmina tündérkonyhája című blogomban jelent meg először.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése