A hagyományos pásztortarhonyához hasonló egytálétel, melyben a száraztészta helyett hajdina van, így a tojást és a lisztet mellőző speciális étrendekbe is beilleszthető.
Hozzávalók 3-4 személyre
1 bögre (2,5 dl) hajdina
2 evőkanál olaj
kb. 1/2 kg krumpli
1 üveg (7-8 dl) natúr lecsó
kb. 2 bögre víz
1 evőkanál natúr vegamix
1 evőkanál őrölt pirospaprika
1 evőkanál sós paprikakrém
só ízlés szerint, ha szükséges
természetes füstaroma (ha van - nagyon illik hozzá, de külön emiatt biztos nem vennék)
Elkészítése
A hajdinát szűrőbe rakva meleg vízben alaposan átmossuk, majd lecsepegtetjük. A krumplit meghámozzuk és kis kockákra vágjuk. Vastag aljú edényben, amiben majd az egész étel elfér,
felmelegítjük az olajat, és kevergetve átpirítjuk rajta a hajdinát (pár
perc). Hozzáöntjük a lecsót, plusz annyi vizet, hogy kényelmesen ellepje
(úgy számítsuk, hogy két bögre vizet beszív a hajdina, mire megfő, a
többi az étel levét szaporítja). Beleszórjuk a fűszereket is, és
összekeverjük. Miután felforrt, kis lángon, lefedve addig főzzük, míg a krumpli és a hajdina megpuhul (25-30 perc). Végül sózzuk, ha szükséges, valamint a füstaromával ízesítjük, ha akarjuk.
Ajánlatom hozzá a Jó egészséget! webáruház kínálatából
Hajdina (hántolt, pirított)
Natúr vegamix 250 g
Himalája finomsó 1 kg
A recept Dulmina tündérkonyhája című blogomban jelent meg először.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése