Hozzávalók 3-4 személyre
1 bögre (2,5 dl) hántolt árpa
1,5 bögre víz
1 teáskanál só
pár tekerésnyi frissen
darált bors
1 evőkanál őrölt paprika
1 kis (kb. arasznyi
átmérőjű) fej káposzta
2-3 evőkanál olaj
1 kis csokor petrezselyemzöld (elhagyható)
1 kis csokor petrezselyemzöld (elhagyható)
Elkészítése
Legalább fél órára
beáztatjuk a pataki tálat a fedelével együtt, valamint egy másik edényben az
árpát is.
Kiürítjük a tálat, az
aljára terítjük a leszűrt árpát, felöntjük másfél bögre vízzel, és rászórjuk a
fűszereket. Cikkekre vágjuk a káposztát úgy, hogy mindegyiknek a közepén
maradjon a torzsából, ami összetartja. Elrendezzük a káposztadarabokat az árpa
tetején, megcsorgatjuk az olajjal, végül ráillesztjük a tál fedelét.
Berakjuk a hideg (!) sütőbe,
200 fokra kapcsolva 60 percig sütjük, majd az elzárt sütőben hagyjuk még 15
percig.
Tálaláskor legyező
alakban rakunk a tányérra a káposztadarabokból, meg melléjük szedjük az
árpagyöngyöt, és esetleg meghintjük apróra vágott petrezselyemzölddel.
Fontos: a pataki tálat
használat előtt mindig áztassuk be, és soha ne tegyük meleg sütőbe, különben
elpattanhat.
Ajánlatom hozzá a Jó egészséget! webáruház kínálatából
Hántolt árpa, pirított, 500 g
Himalája finomsó 1 kg
A recept Dulmina tündérkonyhája című blogomban jelent meg először.
Ajánlatom hozzá a Jó egészséget! webáruház kínálatából
Hántolt árpa, pirított, 500 g
Himalája finomsó 1 kg
A recept Dulmina tündérkonyhája című blogomban jelent meg először.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése