Hozzávalók személyenként
3 közepes alma
2 marék gyümölcsös müzli (vagy natúr gabonapehely + mazsola)
1/2 marék dióbél
méz ízlés szerint
Elkészítése
Négybe vágjuk az almákat, és a magház eltávolítása után kireszeljük a darabokat a héjukból. Lehet mindet nagyra (tökreszelőn), vagy két almát nagyra, egyet meg apróra (sajtreszelőn). Hozzákeverünk kevés mézet, majd annyi müzlit, amennyit átnedvesít az alma. Végül megszórjuk durvára vágott dióval, és ízlés szerint további mézet csorgathatunk rá. Fogyaszthatjuk azonnal, vagy hagyhatjuk kicsit puhulni.
Ajánlatom hozzá a Jó egészséget! webáruház kínálatából
Zabpehely
Thomson mazsola
Gyümölcsös müzli 1000 g
Akácméz - házi, termelőtől 1 kg
A recept Dulmina tündérkonyhája című blogomban jelent meg először.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése