A hagyományos panírozásnál egyszerűbben, ráadásul tojás nélkül is bundázhatunk zöldségféléket. A képen csicsóka látható, melynek mostanában indult a szezonja, és körülbelül márciusig lesz elérhető.
Hozzávalók
a bundázómasszához:
1 rész sárgaborsó- vagy csicseriborsóliszt
1 rész teljes kiőrlésű búzaliszt
víz
só
(+ tetszés szerint egyéb fűszerekkel is lehet ízesíteni, de így natúr is ízletes)
zöldségek:
csicsóka, pasztinák, krumpli, répa stb.
a sütéshez:
olaj
Elkészítése
Összekeverjük a kétféle lisztet a sóval, majd több részletben vizet adunk hozzá, és palacsintatészta sűrűségű masszává keverjük (álltában sűrűsödik, szükség esetén később is hígítjuk). A zöldségféléket igény szerint alaposan lesikáljuk vagy meghámozzuk, majd 4-5 mm vastagságú szeletekre vágjuk (így előfőzés nélkül is megpuhulnak, mire a bundájuk megsül). Megmártjuk a bundázómasszában, és forró olajban mindkét oldalát megsütjük. Papírtörlőre szedjük ki, hogy leigya róla a felesleges olajat. A végén a maradék bundázómasszából kanállal kis plecsniket rakunk az olajba, és ezeket is megsütjük.
Ajánlatom hozzá a Jó egészséget! webáruház kínálatából
Csicseriborsóliszt 250 g
Biopont búzaliszt, teljes kiőrlésű, 1 kg
Barco kókuszolaj
A recept Dulmina tündérkonyhája című blogomban jelent meg először.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése