Szezámmag-rajongóknak kötelező ez az egyszerű, töményen szezámmagos csemege.
Hozzávalók
10 + 5 dkg egész szezámmag
10 dkg tahini (pirított, őrölt szezámmag)
kb. 4 nagy evőkanál méz
1 marék mazsola vagy más aszalt gyümölcs apróra vágva (elhagyható)
Elkészítése
A
kétféle szezámmagból 10-10 dkg-ot összekeverünk, majd fakanállal
hozzádolgozunk annyi mézet, hogy mindenütt érje és egy nem túl ragacsos
masszává álljon össze (a szükséges mézmennyiség annak sűrűségétől függ).
Ízlés szerint aszalt gyümölccsel is kiegészítjük. Két celofánréteg
között kb. 1 cm vastag lappá nyújtjuk, majd éles késsel kb.
gyufásdoboznyi téglalapokra vágjuk, és a darabokat megforgatjuk egész
szezámmagban, hogy ne legyenek ragacsosak kívül. Légmentesen zárható dobozban hetekig eltartható.
Ajánlatom hozzá a Jó egészséget! webáruház kínálatából
Szezámmag 250 g
Tahini 250 g
Vegyes méz - házi, termelőtől 1 kg
Thomson mazsola
A receptet Andinál találtam, köszönet érte! Tapasztalataimat Dulmina tündérkonyhája című blogomban osztottam meg először.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése