Évekkel ezelőtt bukkantam erre a receptre, és azóta
is szívesen készítem a népszerű csemegét így, egészségesebben, teljes
értékű hozzávalókból.
Hozzávalók 20-22 darabhoz
3 közepes méretű, savanykás alma (35-40 dkg)
10 dkg zabpehely
6 dkg kókuszreszelék
1-2 teáskanál cukormentes kakaópor vagy karobpor
1 kávéskanál őrölt fahéj
2 evőkanál méz
20-22 szem aszalt meggy vagy levétől lecsepegtetett meggybefőtt (elhagyható)
a hempergetéshez:
4 dkg kókuszreszelék
Elkészítése
Megtisztítjuk és sajtreszelőn finomra reszeljük az almát. Hozzákeverjük a többi alapanyagot a meggy kivételével.
Hűvös helyen pár órát pihentetjük. Ezalatt formázhatóra szilárdul a massza, mivel a zabpehely magába szívja a nedvességet. Utána falatnyi golyókat formázunk belőle, közepükbe esetleg egy-egy szem meggyet téve. Végül meghempergetjük kókuszreszelékben, és tálaljuk.
Ha netán nem fogy el azonnal, akkor hűtőszekrényben tároljuk.
Ajánlatom hozzá a Jó egészséget! webáruház kínálatából
Zabpehely
Bio kakaópor 200 g
Biopont bio karobpor 200 g
Vegyes méz - házi, termelőtől 1 kg
Rédei bio meggybefőtt
Forrás: Schobert Norbert: A karcsúság receptjei. Tőlem a recept Dulmina tündérkonyhája című blogomban jelent meg először.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése